پیش از این به طور مفصل در مورد نحوه گرفتن بک آپ از سایت وردپرس به صورت دستی یا از طریق هاست صحبت کردیم اما یکی دیگر از راه های بک آپ گیری از سایت وردپرس با استفاده از افزونه هاست. بنابراین قصد داریم در مقاله به معرفی چند مورد از افزونه های وردپرس برای بک آپ گیری از سایت بپردازیم.
امروزه فضای اینترنت در عین حال که مزایای زیادی دارد، متسفانه دردسرهای زیادی نیز می تواند به همراه داشته باشد. به طور مثال تصور کنید که در حال طراحی سایت فروشگاهی و همچنین سر و کله زدن با بارگزاری صدها محصول در آن هستید و به یک باره، در کسری از ثانیه همه اطلاعات بارگزاری شده بر روی آن وب سایت اصطلاحا بپرد و یا ناپدید شود! اینجاست که از شدت عصبانیت دلتان می خواهد همه چیز را رها کرده و سر به بیابان بگذارید…
بک آپ گیری از سایت وردپرس با استفاده از افزونه
اما فارغ از اینکه به علتی چنین مشکلی برایتان به وجود آمده است؛ از هکر ها و بد افزار ها گرفته تا یک اشتباه ساده و … که همگی می توانند برای سایت شما مشکل ایجاد کنند و یا حتی آن را حذف کنند به نظر شما بهتر نیست که همیشه به فکر پیشگیری و امنیت سایت خود باشید؟!
ما در شرکت دیجیتال مارکتینگ سها با استفاده از همه روش های موجود از اتوماتیک تا دستی به شما کمک کرده تا از سایت وردپرس خود پشتیبان گرفته و بنا به هیچ دلیلی چه تصادفی چه در اثر خرابکاری افراد دیگر در سایت شما، اطلاعات خود را از دست ندهید، با ما تماس بگیرید.
آنچه در این مقاله میخوانیم
همانطور که قبلا هم در مطلب اشاره شده در ابتدای مقاله صحبت کردیم، شما بسته به نحوه عملکرد سایت خود، ممکن است لزوماً نخواهید یا اصلا نیازی به بک آپ از هر دو قسمت با بازده زمانی یکسان نداشته باشید. به همین دلیل، افزونه های بک آپ گیری، به شما این امکان را می دهند که از بخش های خاصی از سایت خود(یا فقط دیتابیس خود) نسخه پشتیبان تهیه کنید. به طور مثال شما در یک وبلاگ هفته ای یک بار محتوا قرار می دهید(از جمله آپلود تصاویر برای پست وبلاگ جدید) و هر روز نظرات زیادی در سایت شما گذاشته می شود. در چنین شرایطی، ممکن است یکی از موارد زیر را انتخاب کنید:
مزیت این روش این است که با اجتناب از نیاز به بک آپ گیری از سایت وردپرس، از مجموعه ای از فایل ها هرروز و زمانی که هیچ چیز تغییر نمی کند، از منابع کمتری استفاده خواهید کرد. حتی در یک سایت بزرگ، دیتابیس شما معمولاً بسیار کوچک است و به راحتی می توان از آن نسخه پشتیبان تهیه کرد. با این حال، فایل های یک سایت بزرگ می توانند فضای زیادی را اشغال کنند.
برخی از ابزارها نیز رویکردی به نام بک آپ گیری افزایشی را ارائه می دهند. با این روش تهیه نسخه پشتیبان از سایت وردپرس، شما فقط در طول بک آپ اولیه از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه می کنید. سپس در پروسه بک آپ های بعدی فقط از تغییرات جدیدی که در سایت شما ایجاد شده است، نسخه پشتیبان تهیه می کنند.
برای مثال، اگر یک پست وبلاگ جدید را منتشر می کنید، ابزار بک آپ افزایشی به جای گرفتن یک نسخه پشتیبان کاملا جدید، نسخه پشتیبان را برای گنجاندن آن پست جدید به روز می کند.
با استفاده از این رویکرد افزایشی، شما همچنین می توانید با پشتیبان گیری خودکار از هر تغییر در سایت، به محض وقوع نسخه پشتیبان تهیه کنید. این روش برای فروشگاه های ووکامرس، انجمن ها و … جایی که تغییرات مداوم در پایگاه داده سایت خود خواهید داشت، مهم است.
با تمام این تفاسیر بهترین راه پیشگیری و جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی، بک آپ گیری مداوم در وردپرس است. بک آپ ها برای شما آسودگی خاطر را به ارمغان می آورند و هنگام حوادث زیان بار شما را نجات می دهند. حال وقت آن رسیده که با افزونه های وردپرس برای بک آپ گیری از سایت بپردازیم که برای راحتی ما ساخته شده اند.
در ادامه سه مورد از مهمترین افزونه های بک آپ گیری از سایت وردپرس را معرفی خواهیم کرد:
افزونه UpdraftPlus یکی از محبوبترین افزونه های رایگان برای بک آپ گیری از سایت وردپرس است. این سایت در بیش از دو میلیون سایت وردپرس فعال است و رتبه عادی 4.8 ستاره را در بیش از 3800 نظر کاربران کسب کرده است. این افزونه بک آپ گیری از سایت وردپرس به شما این امکان را می دهد تا نسخه بک آپ دستی یا اتوماتیک را روی سایت خود اجرا کنید. اگر پشتیبان گیری خودکار را انتخاب کنید، می توانید یک برنامه زمان بندی سفارشی را انتخاب کنید که برای سایت شما بهترین کارایی را دارد.
هنگامی که از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه می کنید، می توانید کل سایت(فایل و دیتابیس)، فقط فایل ها و یا فقط دیتابیس سایت را ذخیره کنید. همچنین می توانید به طور خودکار نسخه های پشتیبان خود را در گزینه های زیر ذخیره کنید :
در نهایت اگر نیاز به بازیابی داشته باشید، افزونه UpdraftPlus ابزار مخصوصی دارد که این کار را بسیار ساده می کند. اکثر سایت های وردپرس فقط یک نسخه رایگان نیاز دارند. با این حال این افزونه بک آپ گیری در مقایسه با سایر افزونه های وردپرس برای بک آپ گیری، امکانات ممتاز متعددی را نیز ارائه می دهد که در موارد زیر به شما کمک خواهند کرد:
افزونه بک آپ گیری Jetpack، که با نام قبلی VaultPress نیز شناخته می شود، یک سرویس بک آپ گیری خودکار است که بخشی از پلاگین Jetpack Backup از گروه Automattic گرفته شده و وردپرس و ووکامرس را نیز پوشش می دهند.
افزونه Jetpack دو نوع پشتیبان گیری را بر اساس طرح شما ارائه می دهد. این پلاگین شخصی، طرح بک آپ گیری سطح ابتدایی، یعنی پشتیبان گیری روزانه را در یک مکان امن خارج از سایت انجام می دهد. در واقع این مورد از افزونه های وردپرس برای بک آپ گیری، تمام نسخه های پشتیبان شما را به مدت 30 روز ذخیره می کند و شما می توانید با یک کلیک آن را از هر نسخه پشتیبان بازیابی کنید. این طرح از پلاگین، بک آپ گیری فوری و افزایشی را ارائه می دهد.
Jetpack همچنان هر 24 ساعت یک بار از سایت شما در فضای ذخیره سازی خارج از سایت، نسخه پشتیبان تهیه می کند. با این حال، از هوک ها برای آپدیت اتومات تغییرات کوچک سایت شما در زمان واقعی نیز استفاده می کند. این نوع از افزونه های وردپرس برای بک آپ گیری موارد زیر را به همراه خواهد داشت:
برای تغییرات دیگر، مانند نصب یک پلاگین، باید منتظر نسخه بعدی از پشتیبان گیری روزانه باشید. اما افزونه بک آپ گیری Jetpack Professional در مقایسه با نوع شخصی 30 روزه، از سایت نسخه های پشتیبان نامحدود می گیرد و به شما حتی امکان بازیابی آنها را می دهد.
به طور کلی، اگر چیزی مانند فروشگاه ووکامرس، انجمن، سایت عضویت، و غیره را اجرا می کنید. پس احتمالا بهتر است از روش افزایشی زمان واقعی آن بهره ببرید.
BackupBuddy یک افزونه پرمیوم وردپرس گرفته شده از iThemes برای بک آپ گیری است. افزونه بک آپ گیری وردپرس Buddy به شما این امکان را می دهد تا از تمام یا برخی از قسمت های سایت وردپرس خود در برنامه زمانی دلخواه، نسخه پشتیبان تهیه کنید. برای مثال می توانید از برخی/ همه محتواهای دیتابیس، تم ها، پلاگین ها و مدیا نسخه پشتیبان تهیه کنید.
می توانید نسخه های پشتیبان خود را به گونه ای تنظیم کنید که به طور خودکار بر اساس برنامه زمانی مشخصی از بازه ساعتی تا ماهانه یا حتی بیشتر، اجرا شوند. برای ذخیره ایمن این نسخه های پشتیبان، iThemes مکان ذخیره سازی ابری خود به نام BackupBuddyStash را ارائه می دهد یا می توانید در یکی از فضاهای Amazon S3، گوگل درایو و دراپ باکس ذخیره کنید.
اگر نیاز به بازیابی از یک نسخه پشتیبان دارید، گزینه هایی برای بازیابی تمام یا فقط بخشی از سایت وجود دارد. به عنوان مثال، اگر نیازی به بازیابی کل سایت ندارید، می توانید تنها دیتابیس خود را بازیابی کنید. سایر ابزارهای مفید این پلاگین در مقایسه با سایر افزونه های وردپرس برای بک آپ گیری عبارتند از گزینه هایی برای migration سایت و شبیه سازی فضای وردپرس. این مورد به شما کمک می کند تا مرحله بندی بک آپ گیری خود را به راحتی انجام دهید.
همانطور که در بالا توضیح دادیم، Updraft plus محبوبترین افزونه رایگان بک آپ گیری وردپرس است. در این بخش به شما نشان خواهیم داد که چگونه می توانید از این افزونه رایگان استفاده کنید. همچنین می توایند ببینید که چگونه برنامه بک آپ گیری خودکار خود را تنظیم کرده و نسخه های پشتیبان خود را از راه دور ذخیره کنید.
برای شروع، افزونه UpdraftPlus را از WordPress.org نصب و فعال کنید. سپس از بخش Settings → UpdraftPlusBackups در داشبورد وردپرس خود، بازدید کنید. برای ایجاد اولین نسخه پشتیبان، تنها کاری که باید انجام دهید این است که روی دکمه آبی بزرگ Backup Now کلیک کنید:
نحوه بک آپ گیری سایت وردپرس با استفاده از پلاگین Updraft plus
با این کار یک پنجره باز می شود که در آن می توانید انتخاب کنید، از چه محتوایی نسخه پشتیبان تهیه کنید. باز هم می توانید بین فایل های سایت، دیتابیس یا هر دو را انتخاب کنید.
از آنجایی که اولین نسخه پشتیبان شماست، هر دو کادر را انتخاب کنید. سپس روی دکمه Backup Now کلیک کنید:
بک آپ گیری با پلاگین Updraft plus وردپرس
با این کار فرایند پشتیبان گیری شروع می شود که بسته به اندازه سایت شما ممکن است زمان آن طول بکشد. پس از اتمام بک آپ گیری، آن را در قسمت پشتیبان گیری های موجود فهرست کرده خواهید دید.
برای دانلود فایل های پشتیبان در رایانه خود، می توانید روی پنج دکمه زیر Backup data کلیک کنید. سپس اطمینان حاصل کنید که هر پنج بخش داده را دانلود کرده اید تا یک نسخه پشتیبان کامل از سایت خود داشته باشید.
بک آپ گیری با افزونه Updraft plus
هنگامی که بک آپ خود را در بخش قبلی ایجاد کردید، افزونه بک آپ گیری UpdraftPlus، فایل ها را در سرور سایت وردپرس شما ذخیره می کند. هرچند این بک آپ بهتر از هیچی است، ولی از آنجا که هاست آن را ذخیره نمی کند، امکان شکست وجود دارد. در عوض، می توانید این پلاگین را طوری تنظیم کنید که به طور خودکار نسخه های پشتیبان شما را در یک سرویس ذخیره سازی خارجی ذخیره کند، مانند:
برای تنظیم یک مقصد ذخیره سازی راه دور، به تب تنظیمات بروید و روی نماد سرویسی که می خواهید به آن متصل شوید کلیک کنید. دستورالعمل هایی را می بینید که در زیر فهرست آیکن ها ظاهر می شوند تا به شما در اتصال آن تصویر کمک کنند.
نحوه تنظیم محل ذخیره بک آپ با افزونه UpdraftPlus
برای مثال، ما از گوگل درایو استفاده خواهیم کرد: برای گوگل درایو، باید تغییرات را ذخیره کنید و روی لینک مجوز در پنجره پاپ آپ، که پس از ذخیره تغییرات ظاهر می شود؛ کلیک کنید.
نحوه تنظیم محل ذخیره بک آپ با پلاگین UpdraftPlus وردپرس
سپس مراحل استاندارد، گرفتن مجوز گوگل را طی کنید. هنگامی که این کار را انجام می دهید، پلاگین از شما می خواهد که برای تکمیل فرآیند راه اندازی روی دکمه ای کلیک کنید:
مشخص کردن محل ذخیره نسخه بک آپ سایت با UpdraftPlus
حال می توانید با علامت زدن کادر ارسال این نسخه پشتیبان به منبع ذخیره سازی راه دور از سایت خود در مقصد راه دور، نسخه پشتیبان تهیه کنید.
مشخص کردن محل ذخیره نسخه بک آپ سایت وردپرس با UpdraftPlus
برای سهولت در نگهداری نسخه های پشتیبانی نهایی، افزونه بک آپ گیری وردپرس به شما این امکان را می دهد تا برنامه بک آپ گیری خودکار خود را ایجاد کنید. برای ایجاد برنامه خود، به برگه تنظیمات برگردید و به دنبال دو منوی کشویی در بالا بگردید:
می توانید از منوی کشویی برای تنظیم زمانبندی دلخواه ذخیره خود برای هر نوع داده استفاده کنید. همچنین می توانید انتخاب کنید که چند نسخه پشتیبان حفظ شود. برای مثال، اگر دو نسخه پشتیبان را حفظ کنید، پلاگین دو نسخه آخر پشتیبان شما را ذخیره می کند(و سپس در صورت نیاز به تهیه نسخه پشتیبان جدید، قدیمی ترین نسخه را بازنویسی می کند.)
باز هم، زمان بندی بهینه برای پشتیبان گیری به سایت شما بستگی دارد. با این حال، بهترین موارد برای بک آپ گیری، موارد زیر است:
نحوه ایجاد یک برنامه بک آپ گیری خودکار با افزونه UpdraftPlus
اگر نیاز به بازیابی یکی از نسخه های پشتیبان خود دارید، UpdraftPlus همان افزونه بک آپ گیری است که این کار را آسان می کند. برای بازیابی یک نسخه پشتیبان، به بخش Existing backups بروید و روی دکمه Restore کلیک کنید:
نحوه بازیابی یک نسخه پشتیبان با افزونه UpdraftPlus
با این کار یک پنجره باز می شود که در آن می توانید انتخاب کنید چه محتوایی را بازیابی کنید. به عنوان مثال، شما می توانید فقط دیتابیس خود را بازیابی کنید. برای بازیابی همه چیز، هر پنج کادر را علامت بزنید. سپس روی Next کلیک کرده تا فرایند نهایی شود و سایت شما بازیابی شود:
اگر می خواهید به صورت دستی مجموعه ای از فایل های پشتیبان را برای بازیابی آپلود کنید، مانند فایل هایی از هارد دیسک محلی خود، می توانید روی آپلود فایل های پشتیبان در کنار More tasks در بخش Existing backups کلیک کنید.