امنیت اینستاگرام
امروزه با همه گیر شدن اینستاگرام و دیگر شبکه های اجتماعی، ترس از هک شدن نیز غیر قابل اجتناب شده است. با افزایش هک شدن حساب های اینستاگرام، برای افراد به خصوص برای بیزنس ها امنیت اینستاگرام اهمیت بیشتری پیدا کرده است. برای بیزنس ها و اینفلوئنسرها که سال ها برای حفظ صفحه خود تلاش کرده اند، از دست دادن صفحه ناراحت کننده است.
امروزه با بیش از 1 میلیارد کاربر، ماهانه صفحات بیشتری در اینستاگرام با هکرها برخورد دارند. اینستاگرام تلاش زیادی می کند که مانع از این اتفاق شود و امنیت اینستاگرام را بالا ببرد. اما با این حال، چندین راه وجود دارد که با انجام آن ها می توانید در چند ثانیه حساب خود را ایمن کرده و آن را از شر هکرها محافظت کنید.
اگر دوست دارید به صورت حرفه ای پیج خود را مدیریت کنید دیجیتال مارکتینگ سها با اجرا و پیاده سازی تقویم محتوایی اینستاگرام به شما کمک میکند پیجی حرفه ای و کارآمد داشته باشید
امنیت اینستاگرام
آنچه در این مقاله میخوانیم
مهمترین نکته در راه بالا بردن امنیت اینستاگرام، قوی تر کردن رمز اینستاگرام است. بهترین کار این است که رمزی انتخاب کنید که حداقل 15 کاراکتر داشته و ترکیبی از کاراکترهای خاص(مانند @,’&!/+?°-“) و حروف بزرگ و کوچک(mLkJhG) باشد. بهتر است که از کلمات موجود دوربرتان و اسامی مانند اسم دوست پسر، اسم شهر، اسم حیوان خانگی یا افراد خانواده استفاده نکنید! زیرا این اسامی می توانند به راحتی حدس زده شوند.
بهترین نمونه رمز این است که کلمات را بسازید و از کلماتی که وجود ندارند استفاده کنید؛ یا از رمزی استفاده کنید که تمام حروف ابتدای کلمه ها از یک جمله خاص را پوشش دهد مانند: My Instagram Password Is Secured Now که تبدیل می شود به MiPiSn. نکته دیگر این است که فراموش نکنید رمز خود را هر سه ماه تغییر داده و از تمام وسایل الکترونیکی که روی آن ها فعال هستید، پاک کنید.
شرکت تجارت الکترونیک هوشمند سها، با سال ها تجربه در مدیریت پیج اینستاگرام، به شما و کسب و کارتان کمک کرده تا امنیت اینستاگرام خود را بالا برده و کسب و کار خود را از شر هکرها و دیگر خلافکاران اینترنتی دور نگه دارید.
گاهی بعضی از اپ ها یا وب سایت ها، از شما می خواهند که به اکانت اینستاگرام شما دسترسی داشته باشند. قاعدتا آن ها رمز شما را ندارند و نمی توانند به اکانت شما دسترسی پیدا کنند. با این حال، شما باید برای دسترسی دادن به اکانت خود، به اپ های دیگر دقت داشته باشید. شما می توانید بررسی کنید که چه اپی به اکانت شما دسترسی دارد و دسترسی به برنامه ثالث را لغو کنید.
برای این کار، با دسکتاپ و از طریق سایت وارد اکانت خود شده، سپس وارد پروفایل شوید و روی settings کلیک کنید. سپس روی apps and websites کلیک کرده و لیست وب سایت ها و اپ هایی که می توانند به اکانت شما دسترسی داشته باشند را ببینید. اگر می خواهید اپی به اینستاگرام شما دسترسی نداشته باشد، روی revoke کلیک کرده و دسترسی را قطع کنید. در انتها روی yes کلیک کنید و ادامه دهید.
به هر اپلیکیشنی اجازه ندهید که به اکانت شما دسترسی داشته باشد.
این نکته، از مابقی کارآمدتر است. در واقع، ضروری ترین کار این است که برای بالا بردن امنیت اینستاگرام، باید تایید هویت دو مرحله ای را فعال کنید. با فعال کردن امنیت دو مرحله ای، بعد از این که هکر رمز را وارد کرد، نمی تواند وارد حساب شما شود. بعد از این که پسورد وارد شد، اینستاگرام از شما کدی را می خواهد که به گوشی شما فرستاده شده است؛ یک کد 6 شماره ای که با پیام برای شما فرستاده می شود.
برای فعال کردن این تشخیص هویت دو مرحله ای، ابتدا روی اپ موبایل خود رفته و روی setting کلیک کنید. سپس روی security کلیک و two factor authentification را انتخاب نمایید؛ در نهایت text message را زده و شماره موبایل خود را وارد کنید.
تایید هویت دو مرحله ای را فعال کنید.
توجه داشته باشید که اگر کسی به اینستاگرام شما دسترسی پیدا کند، می تواند به اکانت های دیگر شما نیز دسترسی پیدا کند. بهترین راه برای این که آن ها را نیز ایمن کنید، انتخاب یک پسورد قوی و مناسب برای ایمیل تان و تغییر هر چند ماه یک بار آن ها است. شما همچنین می توانید برای جیمیل خود، تایید هویت دو مرحله ای را فعال کنید. بررسی کنید که چه ایمیل ها و چه صفحات اجتماعی به اکانت شما متصل است و امنیت آن ها را نیز بالا ببرید. اگر از میزان امن بودن آن ها مطمئن نیستید، اتصال آن ها را با اکانت خود قطع کنید. به این ترتیب ریسک به خطر افتادن اکانت شما کم می شود.
زمانی که گوشی یا دیگر وسیله الکترونیکی خود را با دیگران به اشتراک می گذارید، حتما به خاطر بسپارید که بعد از تمام شدن کار خود با اکانت، از آن خارج شوید. همچنین، رمز خود را در کامپیوتر یا گوشی مشترک ذخیره نکنید. در صورتی که دیگران ویروسی را وارد کامپیوتر شما کنند، آن ها به صورت مستقیم به اکانت شما دسترسی خواهند داشت(از طریق صفحات اجتماعی، ایمیل، پی پال و…) که بسیار خطرناک است. به هرحال، بهتر است که پسوردتان را در جای امنی بنویسید و هر زمان که لازم داشتید تنها آن را کپی و پیست کنید.
یکی دیگر از راه های بالا بردن امنیت اینستاگرام، این است که هیچ ایمیل عجیبی را باز نکنید و روی هیچ لینک عجیبی کلیک نکنید. فرستادن این ایمیل ها یکی از راه های همیشگی هکرها برای هک کردن افراد است. هکرها، اینستاگرام، فیس بوک، پی پال یا ایمیل هایی با لینک اشتباه را در مسیر شما قرار می دهند تا آن را باز کرده و به تله آن ها بیافتید. هرچند گاهی لینک غیر واقعی را به خوبی می شود تشخیص داد، ولی باز هم گاهی به علت شباهت بسیار زیادشان به ایمیل های واقعی، نمی توان آن ها را تشخیص داد.
در ظاهر ممکن است که ایمیل از شما بخواهد با لینکی غیر واقعی وارد اکانت اینستاگرام خود بشوید یا حتی در اینستاگرام ناگهان از شما بخواهد که وارد ایمیل شوید تا تاییدیهای را بپذیرید. حتی گاهی ممکن است یک برند از شما بخواهد که لینکی را به اشتراک بگذارید تا با شما همکاری داشته باشد یا برای این که محصول خاصی را انتخاب کنید منتظر می مانند تا شما لینک اشتباه را زده و به این ترتیب به اکانت شما دسترسی داشته و از شما پولی در قبال آن بخواهند. اگر این اتفاق برای شما افتاد، هیچ وقت به آن ها پول ندهید. بهتر است از یک فرد حرفه ای بخواهید در بازگرداندن اکانت شما، به شما کمک کند.
این نکته را می توان برای فیسبوک و جیمیل نیز استفاده کرد. هر لحظه می توانید بررسی کنید که چه دستگاه هایی به حساب شما متصل هستند و این دستگاه ها در کجا واقع شده اند. اگر هر یک از آن ها دستگاه شناخته شده توسط شما نیست، یا این که نمی خواهید آن دستگاه به اکانت شما وصل باشد، اتصال او را قطع کنید، چه یک کامپیوتر باشد چه گوشی.
برای بررسی اینستاگرام ابتدا به اپ گوشی خود بروید. روی Setting کلیک کنید. گزینهSecurity را انتخاب کرده و سپس login activity را انتخاب کنید. در اینجا لیست دستگاه هایی که به اکانت شما وصل است دیده می شود. اگر دستگاه متعلق به شماست گزینه “it was me” و اگر متعلق نیست یا نمی خواهید وصل باشید “it was not me” را انتخاب کرده تا اتصال اکانت را از دستگاه قطع کنید.
بررسی دستگاهی وصل شده به اکانت
یکی دیگر از تکنیک های هکرها این است که از طریق USB ویروسی شده، به کامپیوتر شما دست پیدا کرده؛ سپس، اکانت ها و رمزهای شما را بازیابی کنند. همینطور اگر از یک کامپیوتر در مکان عمومی استفاده می کنید، وقتی به اکانت خود وارد می شوید، حتما بعد از استفاده از آن خارج شده و در اولین فرصت پسورد خود را عوض کنید. بهتر است اگر به هرکدام از اکانت های صفحات اجتماعیتان در این کامپیوترها وصل شدید، حتما تغییر رمز را انجام دهید. از ایمیلی برای وصل شدن به اکانت اینستاگرام استفاده کنید که ربطی به ایمیلی که معمولا استفاده می کنید، نداشته باشد.
برای راه انداختن اکانت اینستاگرامتان، حتما از ایمیلی استفاده کنید که معمولا برای خود از آن استفاده نمی کنید. مسلما زمانی که یک هکر به اکانت شما دست پیدا کند، می تواند ایمیل شما را نیز بخواند و آن را هک کند. پس بهتر است از ایمیلی استفاده کنید که شناخته شده نباشد تا دسترسی به ایمیل های شخصی شما نداشته باشد.
مهم ترین نکته این است که اگر می خواهید حساب اینستاگرام خود را ایمن کنید، هرگز نباید اطلاعات شخصی خود در مورد آدرس، شماره تلفن، مکان های نزدیک خانه، بچه ها یا خانواده خود را به اشتراک بگذارید. همچنین، توصیه نمی شود مکانی که هستید را در بخش لوکیشن اکانت خود ثبت کنید. سعی کنید زمانی که یک مکان را ترک می کنید از آنجا پست بگذارید. ولی به هرحال اگر بازهم کسی مزاحم شما شد، باید او را بلاک کرده و به اینستاگرام گزارش دهید.
شاید می خواهید بدانید که نماد آبی کنار بعضی از اکانت ها نشانه چیست؟ چه فایده ای دارد و این که آیا می خواهید آن را داشته باشید یا خیر؟
این مارک آبی، به معنی این است که اکانت توسط اینستاگرام تایید شده است. یکی از راه های بررسی امنیت اینستاگرام، این ویژگی است که مشخص می کند که این اکانت برای شماست و هویت شما واقعی است.
برای این که این نماد را داشته باشید، هویت شما باید به خوبی برای اینستاگرام تایید شود. برای این کار، مدارک خود را وارد کرده و نتیجه را یک ماه بعد دریافت خواهید کرد.
این مارک تنها برای افراد مشهور استفاده نمی شود. هر اکانت شخصی یا اشتراکی می تواند آن را داشته باشد. شما نیز می توانید برای گرفتن آن اقدام کنید.
تیک آبی
اگر اکانت شما به هر دلیلی بلاک یا هک شده است، می توانید با نشان دادن مدارک هویتی خود آن را برگردانید. تاییدیه شناسایی کار بسیار آسانی است. برای این کار عکسی از پاسپورت یا کارت هویتی خود به بخش خدمات مشتری اینستاگرام بفرستید تا هویت شما را تایید کنند. سندی که ارسال می کنید، باید واقعی و قابل خواندن باشد. می توانید از ابزارهای تاییده هویت نیز استفاده کنید. در غیر این صورت نمی توانید اکانت خود را از بلاک خارج کنید. اگر مدارک شما تایید شد، اکانت شما باز شده و می توانید بدون محدودیت از اکانت خود استفاده کنید.
آیا اینستاگرام به شخصی که بلاک کرده ایم پیغام می دهد؟
فرد محدود شده هیچ پیغامی نمی گیرد. تنها زمانی که پیغام هایشان به شما نمی رسد متوجه می شوند که شما آن ها را بلاک کرده اید.
آیا اینستاگرام هشدار ورود به اکانت می دهد؟
اینستاگرام گوشی و کامپیوتر شما را می شناسد، پس وقتی وارد آن شدید، هشداری نمی دهد ولی اگر از دستگاه دیگری وارد آن بشوید به شما پیغام می دهد؛ زیرا الگوی امنیت اینستاگرام را می شکند.
چگونه تایید دو مرحله ای را غیر فعال کنیم؟
برای غیر فعال کردن تایید دو مرحله ای، به پروفایل خود رفته، setting را انتخاب کنید، سپس security و two-factor authentication را انتخاب کنید. روی on-off کلیک کرده و برای برداشتن آن off را بزنید.
محدودیت های اینستاگرام تا کی ادامه دارد؟
معمولا محدودیت ها 24-48 ساعت باقی می مانند، اگر خطا بیش از اندازه تکرار شود، ممکن است محدودیت ها طولانی تر شود.
اگر کسی وارد اکانتمان شود، هشداری دریافت می کنیم؟
اینستاگرام یک نوتیفیکیشن به موبایل یا اپ سایت می فرستد که نشان دهنده ورود یک شخص ناشناس و تایید نشده به اکانت شماست.
امیدواریم که این پست به شما کمک کند تا اکانت اینستاگرام خود را ایمن کرده و مانع از هک شدن آن شوید. اگر سوال بیشتری دارید یا نکته ای در ذهن دارید با ما تماس گرفته یا در قسمت نظرات با ما درمیان بگذارید.