زمانی که شما یک کسب و کار آنلاین را راه اندازی می کنید، داشتن و طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی لازمه و نمای اولیه فروشگاه شما است. نوع طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی در معرفی شما به مخاطبتان نقش به سزایی دارد و تاثیرگذاری اولیه، مخاطب را به مشتری تبدیل می کند.
ظاهر همیشه حرف اول را در طراحی سایت حرفه ای می زند. طبق آخرین تحقیقات انجام شده، تقریبا نیمی از بازدیدکنندگان سایت(%48) طراحی سایت را عامل اصلی اعتبار سایت می دانند و %38 از مخاطبان، سایت را به خاطر طراحی بد آن ترک می کنند. هنگامی که مخاطب وارد سایت شما می شود، در 17 میلی ثانیه ابتدایی در مورد سایت شما تصمیم گرفته که بماند یا سایت را ترک کند. پس بهتر است همان ابتدا تاثیر خود را بگذارید. در این مقاله قصد داریم در مورد اهمیت طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی و راه هایی برای بیشتر ماندن مخاطب در فروشگاه اینترنتی صحبت کنیم.
طراحی سایت فروشگاهی
آنچه در این مقاله میخوانیم
یکی از موارد مهم در طراحی وب سایت فروشگاهی، این است که به ذهن مخاطبان خود نفود کنید. به معنای دیگر مخاطب خود را به خوبی بشناسید و به خواسته های آن ها عمل کنید. برای مثال سن و سال مخاطب خود را در نظر داشته باشید. ظاهر و محتوای سایتی که برای دختران جوان طراحی می شود، با سایتی که برای خانم های بالغ طراحی می شود، بسیار متفاوت است. سایت برای جوانان معمولا طرح ها و رنگ بندی شاد دارد، در حالی که برای سنین بالاتر از رنگ های تیره و سنگین تر استفاده می شود.
با انجام این کارها، سایتی بر اساس سلیقه مخاطب خواهید داشت که آن را دوست دارد و مجددا از آن بازدید می کند. برای داشتن یک سایت با بازدهی بالا، بهتر است در زمینه کسب و کار خود به خوبی تحقیق کرده و سایت های مشابه و رقبای خود را نیز به خوبی بررسی کنید.
احتمالا تا به حال بارها در مورد این که طراحی خانه یا رستوران مینمالیست است، شنیده اید. امروزه، طراحی سایت فروشگاهی نیز مینیمال شده است. یک سایت فروشگاهی نه تنها باید ظاهری مینیمال داشته باشد، بلکه هدف از ایجاد سایت این که است فرایند خرید نیز مینیمال باشد. زمانی که ظاهر سایت شلخته و به هم ریخته باشد، کاربران سردرگم می شوند. اما یک سایت ساده و تمیز، به راحتی به کاربر نشان می دهد که کجا کلیک کند و او را به مشتری شما تبدیل می کند.
اغلب پیچیدگی مسیریابی کاربران باعث می شود که مخاطب سایت را ترک کند، مخصوصا زمانی که سایت محصولات متفاوتی داشته باشد. کاربر معمولا به دنبال یک مسیر راحت برای رسیدن به خواسته خود است. اگر منو در طراحی سایت فروشگاهی منظم و تمیز باشد و از محتوای بامعنی مانند خانه، درباره ما و … برای مخاطب استفاده شود؛ کاربر جذب سایت شده و بهتر به هدف خود خواهد رسید.
اضافه کردن بخشی برای جستجو در طراحی سایت فروشگاهی
سایتی مثل آمازون را در نظر بگیرید؛ یک سایت بزرگ با محصولاتی زیاد برای فروش که به خوبی منظم شده اند. با این حال مسیریابی در آن آسان نیست. اما دلیل مهمی که باعث می شود مخاطب به سمت آن رفته و خرید کند، این است که در تمامی قسمت های سایت راهی برای جستجو وجود دارد.
بهترین راه برای کاهش سردرگمی مخاطب، اضافه کردن بخش جستجو به سایت شرکتی یا فروشگاهی است؛ زیرا هر لحظه ممکن است کاربر در سایت شما گم شود. جستجو باید همیشه جلوی چشم مخاطب باشد و هرچقدر بیشتر خود را نشان دهد، امکان فروش محصولات در فروشگاه اینترنتی بیشتر می شود. و این نیز یکی از استراتژی های طراحی سایت شرکتی و یا فروشگاهی است
طراحی سایت فروشگاهی
افراد معمولا به عکس های اطراف خود بیشتر توجه می کنند. به عنوان مثال یک محتوا همراه با عکس نسبت به همان محتوا بدون عکس، بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. طبق آخرین تحقیقات، %67 مشتریان براساس عکسی که می بینند، خرید خود را انجام می دهند. به همین دلیل بیشتر سایت های فروشگاهی به حرفه عکاسی توجه ویژه ای دارند. برای دیده شدن عکس هایتان، بهتر است از یک عکاس حرفه ای کمک گرفته و به عکس های بی کیفیت موجود روی سایت ها اکتفا نکنید.
عکس محصولات سایت فروشگاهی اختصاصی که توسط یک عکاس حرفه ای گرفته شده است، علاوه بر زیباتر شدن سایت شما، اعتماد مخاطب را نیز به خرید از سایت شما جلب می کند.
فراموش نکنید که نمی توانید همراه با کاربرتان در سایت راه رفته و به او کمک کنید تا محصول خود را انتخاب کند. پس طراحی سایت فروشگاهی باید به گونه ای باشد که خود سایت این کار را انجام داده و از مخاطب بخواهد که خرید کند. البته در بسیاری از موارد تقاضای بیش از حد خرید از کاربر باعث خستگی او می شود. در این جور مواقع کاربر گیج شده و هیچ خریدی انجام نمی دهد.
همان طور که طراحی سایت فروشگاهی مخاطب را تحت تاثیر قرار داده و به سایت اعتبار می دهد، نظرات خریداران قبلی نیز می تواند به موفقیت شما کمک کند. معمولا %97 مشتریان خرید آنلاین، نظرات مشتریان قبلی را می خوانند. حتی %74 مشتریان از صاحبان کسب و کار خواسته اند که نظرات مشتریان قبلی را در سایت قرار دهند. این کار باعث می شود، شانس فروش سایت فروشگاهی بالاتر برود.
از دلایل دیگری که باعث می شود کاربر بیشتر در سایت بماند، مدت زمانی است که صرف مراحل خرید و پرداخت می شود. 69.75% کاربران به دلیل این که زمان زیادی را برای پرداخت صرف کرده یا فرایند پرداخت باعث گیج شدن آن ها شده است، سایت را ترک کرده اند. پس یکی از مواردی که بهتر است در زمان طراحی وب سایت فروشگاهی به آن دقت کرد، مراحل پرداخت است. سعی کنید تا جای ممکن این پروسه را ساده و کوتاه کنید. زمانی که سایت، صفحه پرداخت مناسب و قابل فهمی داشته باشد، حدود 35% فروش بهتری نیز خواهد داشت.
در 6 ماهه گذشته، 79% کاربران گوشی های هوشمند، خریدهای خود را با گوشی انجام داده اند. پس طراحی یک سایت فروشگاهی هماهنگ یا رسپانسیو، هم در گوشی موبایل و هم در دسکتاپ اهمیت فراوانی دارد.
در کشور آمریکا، %98 افراد بالغ، یک حساب در شبکه های اجتماعی دارند. پس هر فرد در شبکه های اجتماعی می تواند مشتری شما باشد. به این ترتیب بهتر است در طراحی سایت فروشگاهی خود از آن ها استفاده کنید.
همچنین با توجه به هدف مخاطب، راه های مختلفی برای طراحی سایت فروشگاهی وجود دارد. برای مثال، می توانید لینکی از سایت در صفحه اجتماعی خود قرار داده و از مخاطبین بخواهید به سایت شما بیایند. یا می توانید لینک صفحات اجتماعی خود را در سایت قرار داده تا کاربر از طریق سایت به صفحه اجتماعی شما برسند. این روش باعث می شود، مخاطب با شما همراه شده و راحت تر اعتماد کند.
بهتر است براساس نوع محصولات یا خدماتی که در سایت فروشگاهی خود ارائه می دهید و مخاطب هدفی که دارید، روش هایی که راحت تر باعث تبدیل مخاطب به مشتری می شود را انتخاب کنید.
ما در گروه دیجیتال مارکتینگ سها، با داشتن تجربه فراوان برای کسب و کارهای بزرگ و کوچک می توانیم، ایده های شما را مطابق با آخرین ترند های طراحی سایت فروشگاهی به واقعیت تبدیل کنیم.